Storleksguide

Kvinnliga mått

Blondy & Blackys klänningar finns i standardstorlekar från storlek 30-58, men utbudet skiljer sig från klänning till klänning och tillverkare till tillverkare. Storlekarna är också översatta från amerikanska mått, vilket kan ge vissa variationer i storlekarna mot vad man är van vid i Europa och Sverige. För att vara riktigt säker på att du får en klänning som passar, rekommenderar vi att du skriver ner dina mått när du skickar din beställning till oss. Alla är vi ju inte skapta som modeller, och kanske just ditt bystmått gör det mer passande att du beställer en storlek större eller mindre än vad du är van vid för att klänningen skall passa bättre för just din kropp. OBS! Många klänningar kräver justeringar för att passa perfekt. Tag kontakt med sömmerska och prova klänningen med skorna du har tänkt använda innan du lägger upp eller gör justeringar. Blondy & Blacky kan även hjälpa till med justeringar på klänningar.

 • A :::: Bröst/bystvidd

  Mät runt kroppen där bröstet/bysten är som störst. Mät med BH:n på.
 • B :::: Midjevidd

  Mät runt midjan.
 • C :::: Höftvidd

  Mät runt kroppen där stussen är som bredast.
 • D :::: Längd

  Mät med skorna som du har tänkt använda till klänningen.  

Bildcred: 2010 Peter Sjögren

Manliga mått

Blondy & Blacky kostymer finns i standardstorlekar, men för din egen bekvämlighet, följ dessa anvisningar när du mäter dig. För att få en perfekt passform kan du behöva olika storlekar i skjortor, jackor likväl som byxor. Kom ihåg att alltid ha på skor vid prov

 1. Krage: mät vid basen på nacken där kragen sitter.
 2. Bringa: mät där det är som störst kring bringan. Placera måttbandet under armarna och så att måttbandet även täcker skulderbladen.
 3. Midja: mät den naturliga midjan just över höfterna och under magen.
 4. Insida på ben: mät från skrevet till dit du normalt har dina byxor på skorna när du står upp.
 5. Armar: mät från skuldran ner längs armen till dit du vill att ärmen ska sluta.
 6. Utsida på ben: mät från midjan ner längs benet till dit du vill att benet ska sluta.
 7. Jacklängd: mät från mitten av din nacke längs ryggen ner till fållen på jackan. längden på jackan beror också på stilen på plagget.