Om oss

September 2012 flyttade vi från Dalbo Centrum till Storgatan 46, även kallat GVG-huset. Lokalerna är helt nyrenoverade och i en unik stil som gör Blondy & Blacky till en väldigt fräsch upplevelse. Vare sig du är på jakt efter en klänning eller smoking, eller behöver fixa håret till vardags eller till fest så är Blondy & Blacky stället för dig. Vi har nu utökat utrymme för både balklänningar, brudklänningar och aftonklänningar. Våra brudklänningar hänger elegant på display i en egen avdelning tillsammans med tillhörande accessoarer. Herrkläder har fått sig en egen sektion och vi har ett stort utbud av tillbehör så som västar, kravatter, flugor och gördlar.

Liten historia

Efter att ha kommit hem från en tids vistelse i Florida, USA och mammaledighet, så väcktes drömmen om en egen boutique med amerikanska kläder som de hon sett och handlat i många av Floridas största malls. (Petra stoltserade också på den tiden med en fantastisk samling på nära 200 par skor.)

Men alla har väl kläder ifrån USA? Inte som dessa! Petra ville ge alla tjejer i Sverige samma möjlighet att för sina speciella tillfällen få känna sig som en riktig stjärna. Då hon tänkte tillbaka så kom hon på att det fanns några utmärkande tillfällen då det är riktigt svårt att hitta ”den perfekta klänningen”.

Blondy & Blacky startade som två företag, Dalbo Hårteam startades 1969 av Hasse Hansson och Blondy som öppnade 1998 av Petra Ljungqvist. Efter en längre tids samarbete slogs företagen ihop 2007, för att 2010 flytta samman till gemensamma nyrenoverade lokaler där både frisersalong och klänningsbutik samsas i en unik symbios.

Butiken och Internet

Blondy & Blacky har alltid haft en fysisk butik som bas sedan 1998. Samma år började också vår ehandel. Vi tycker det är viktigt att våra kunder ska veta att det finns en fysisk person bakom internet sidan. Vi har många kunder som väljer ut sina klänningar och sedan reser till vår butik för inprovning. Vi har kunder från Göteborg, Stockholm, Malmö och så långt norrut som Kiruna som tar ett besök i vår butik. Vi är en seriös butik som inte sysslar med halvfabrikat eller piratkopior. När ni handlar hos Blondy & Blacky så vill vi att ni ska få en högkvalitativ upplevelse - både i butik och online.

Skolbalen

Balklänningar på radDen amerikanska studentbalen ”The Prom” är väldigt viktig, därför finns ett utbud utan dess like. Balklänningar är något som amerikanarna verkligen känner till och vet hur viktigt det är. Blondy & Blacky importerar inte bara från USA, utan från hela världen – så länge klänningarna håller den höga standard och kvalitet som våra kunder är vana vid.

Sortimentet förnyas kontinuerligt och Blondy & Blacky tar även hem unika klänningar som endast finns i ett exemplar i vår butik. Allt för att du skall vara unik på din speciella dag. Vi försöker även hålla koll på vem som har vad på de olika skolorna och försöker att inte två skall ha samma klänning.

Blondy & Blackys mål är att bli bäst på bal i södra Sverige med tuffa och eleganta klänningar för student balen – oavsett vad du vill ha.

Blondy & Blacky hyr INTE ut utan säljer NYA balklänningar. Klänningen du beställer har aldrig varit uthyrd – den är ny från tillverkaren. Det är DIN klänning.

Bröllopet

BrudklänningarBlondy & Blacky har också spännande märken inom brudklänningar. Från franska prinsessliknande skapelser till mer moderna och stilrena klänningar med smakfulla attribut.

När bruden skrider ner för gången så är det något magiskt över henne. Luften är laddad med förväntningar, hopp och nervositet inför just denna stund – och många tårar fälls av lycka över henne denna dag. Oavsett vem hon är till vardags så detta en dag, oförliknelig med alla andra. Något som Blondy & Blacky har tagit fasta på.

Givetvis brukar det också finnas en brudgum inblandad, så Blondy & Blacky har också ett smart urval av smokings och jackets, med tillbehör så som västar, flugor och kravatter som passar för de mer högtidliga eller stiligare tillställningarna.

Jul/Nyår/Påsk/Födelsedag/Fest

Återkommande högtider finns det gott om och varför inte göra det mer speciellt med en klänning eller kostym som gör dig till festens medelpunkt.. Vad är då bättre än en klassisk aftonklänning, för att verkligen glittra i natten. Festkläder är ingen pina, utan kan vara lätta saker som kan vara så utmanande så varje man blir röd om kragen, eller konservativ som ger grace som endast kan utmanas av filmstjärnor.

Herrkläder

Smoking, jackets och västar2008 firade vi inte bara vårt 10 åriga jubileum, utan slog oss också in på herrklädesmarknaden. Män ska också kunna känna sig speciella, manliga och attraktiva. Med våra smokings får man perfekt passform som får dig att passa in i alla högklassiga miljöer – från bröllop, bal, konserter eller cocktail partys.  Stilen är tidlös och du kommer ha mycket glädje av den flera år framöver.