Hårersättningar

Håret är ett känsligt ämne för både män och kvinnor. Väldigt mycket av våra identiteter sitter i hur vi stylar håret, färgar det, tvättar det och använder olika produkter. En av de största farhågorna många har är att förlora sitt hår. Ibland så behöver man ersätta sitt hår - tillfälligt eller permanent, exempelvis vid sjukdom, ålder eller olyckor. Man kan också vilja få tjockare eller annorlunda frisyr som man annars inte kan få till. Oavsett vilken anledning du har så kan ett hårersättningssystem vara vad du behöver.

Blondy och Blackys frisörmästare Hans Hansson är diplomerad perukmästare med över 40 års erfarenhet. Han arbetar med flera leveransföretag som har stor variation på allt från superkort hår till långt hår. Oavsett vilken metod du är intresserad av, så kan du alltid boka en konsultation, eller fråga efter vår frisörmästare vid ditt nästa besök på salongen.

peruk_catania_monoHårförlängning

Förtjockning eller hårförlängning är det som efterfrågas mest. Syntenthår eller äkta hår är en smaksak beroende på vad håret ska förmedla för effekt. Man kan genom att välja syntethår få till trendiga effekter som följer modet. Äkta hår är något dyrare och gör det ofta möjligt att komma så nära det egna håret som är möjligt.

Leveranstid varierar, men beroende på omfattning kan en hårförlängning ta från flera timmar till flera dagar att genomföra.

Kända personer med hårförlängningar är bland annat Britney Spears, Taylor Swift, Miley Cyrus och Bret Michaels (Poison).

peruk_salinaPeruk som hårersättning

Peruker har fått ett onödigt dåligt rykte. De flesta tänker direkt på syntetperukerna som man hittar i diverse skämtbutiker som varken ser realistiska ut eller passar personen som bär dem. Denna uppfattning kan inte vara längre från verkligheten. En peruk från en frisörmästare kan ersätta 'ditt' hår, utan att någon märker en större skillnad än att du har varit och klippt dig. Din hårersättning kan stylas och färgas i frisyrer som passar just dig. Många väljer också att ha en eller två olika hårersättningar för att kunna variera sin stil.

Till skillnad från billiga peruker så sitter en peruk från en auktoriserad frisör fast och trillar inte bort vid aktiviteter eller genom väder och vind.

Leveranstider skiftar från 3 arbetsdagar till upp till 14 veckor beroende på system.

Kända perukanvändare är bland annat Helena Bonham Carter, Lady Gaga, Cher, Tina Turner, Dolly Parton och Andre Agassi.

Toupéer som hårersättning

Då man inte har behov av en heltäckande peruk kan en toupée vara ett bättre val. Toupéer är lika vanligt för män som kvinnor. Många blir tunnare i hårväxten när de blir äldre. Framför allt hjässan eller helt eller delvis i lugg, hjässa eller nacke kan drabbas. Orsakerna varierar från genetisk disposition, ålder, sjukdom eller stress.

En toupé är en mindre eller större del av hårersättning som täcker ett glest område på huvudet. Den vanligaste varianten är standardvariationer som är färdiga att klippas in för att passa just dig. Man kan också måttbeställa en toupée där man gör en mall efter huvudform och väljer hårfärg och hårtyp. Tjockleken på hårstrån varierar beroende på etnecitet, arvsanlag och miljö.

Leveranstider skiftar beroende på beställning och är mellan 1 vecka till 3-4 månader.

Kända toupé användare är bland annat Sir Elton John, John Travolta, Nicholas Cage och Bruce Willis

Hårtransplantation som hårersättning

Att transplantera hår är ett kirurgiskt ingrepp som blir allt vanligare och utförs på specialkliniker. Vi kan hjälpa dig hitta till rätt klinik som passar dig.

Kända hårtransplantationer har bland annat Bruce Willis, Jonas Berggren (Ace of Base), Magnus Carlsson (Barbados), Gordon Ramsey, Kevin Costner, Mel Gibson, Jude Law, Matthew McConaughey och Frisörmästare Hans Hansson fler genomgått.

Tidsbokning

0470-27350

Sommar-Öppettider

Mån-Fre 11-18
Lör - Stängt
Sön - Stängt

Adress

Blondy & Blacky
Storgatan 46 (GVG Huset)
352 36 Växjö